Pizzaovner, bakerovner og eltemaskiner

Nye ovner underveis

Våren kommer snart, og mange vil ha bakerovnsdrømmen klar til sommeren. Vi får et stort lass med ovner i april. Det er komplett ferdige ovner og byggesett.

God kvalitet på ovnene/byggesettene!

Vi har også noen ledige plasser på kurset på fredag den 21. april og søndag 23. april. Se arrangementer.

   
Er du glad i mat og å lage mat sammen med noen andre?

Hvem har ikkë smakt ekte italiensk pizza som stekes på et par minutter, og hvem husker ikke bestemødre/oldemødres gode brød med den gode skorpen? Saftig godt kjøtt, duftende olivenbrød, helstekt grisunge eller lam? Alt kan lages i en vedfyrt bakerovn. 

Jeg er så heldig å få smakt alt dette, og valgte i 2010 å kjøpe min egen italienske bakerovn. Fra 2011 er jeg forhandler av italienske bakerovner av forskjellige typer. 

Hvorfor vedfyrt bake- og pizzaovn ?
Fordelene med å lage mat i en vedfyrt steinovn er mange.  Først og fremst er det "tørr" varme som gjør at du får sprø pizza og god skorpe på brød. En kan lage mye mat på en gang. Ha både brød, poteter/grønnsaker og kjøtt på en gang. Legg grønnsaker og poteter i ei form, legg kjøttet oppå, og den gode kraften fra kjøttet gir grønnsaker og poteter en himmelsk smak.

Vår produsent har i over 60 år produsert pizzaovner. De har kommet fram til en terrakottablanding som de støper hvelvet til bakerovnen av. Den støpes i forskjellige elementer, alt ut i fra hvilken størrelse på ovnen en velger. Produsenten leverer ovner over hele verden, og nå også til Norge!!

Min erfaring er at alt som kan lages i vanlig elektrisk stekeovn kan også lages i vedfyrt bakerovn. MEN, alt smaker så mye bedre. Ikke minst når en samler venner, naboer og familie til et sosialt treff der matlagingne og fyringen går som en lek. Les gjerne mer under fanen "Bakerovns nytt", bildene og info om ovnene. Studer også hjemmesiden til guruen når det gjelder bakerovner, Else Rønnevig.: www.sprossa.no


Fløtegratinert poteter er ferdig.... Blåbærpaien står og godgjør seg litt til og er god med f.eks is til.....

De fleste typene av ovner/byggesett er på lager.

Høsten 2016 fikk vi en ny type ovn. Marano heter den.


Prisen er 24 500,- inkl. mva. Klar til å settes på plass i hagen eller på hytta. 70x80 cm stekeflate.

Kan også fåes i str 0,90 x 1,25.

Magasinerer meget godt. Høy kvalitet på godset.

Spennende side om ovnene.

Røyking, baking og steking i 4 dager til ende....


Bilder fra Etnemarknaden i 2015.
Deling av vill-lam fra Tore etter at de er røkt og stekt i bakerovnen.

Varmrøking av laks fra Skakke Foredling

Ny bruksområde til vedfyrt bakerovn. Fyr opp ovnen, flytt glørne til siden. Legg på spon og friske einerkvister. Sett inn fisken og lukk døra. Etter 6-10 minutter.......... Herlig

Skakke-pizza, med røkelaks. mmmmmmm

Skakke-pizza. Et nytt begrep. Aoli med sennep, gauda fra Myrdal Gårsmat, røkelaks fra Skakke foredling.....mmmm Kan det bli bedre? Stekt i vedfyrt baker- pizzaovn.

Utstilling med ovn, byggesett og brød... Svarstum. Oppland

Hva kan lages i en ovn??


I en vedfyrt bakerovn/pizzaovn er det ikke bare brød og pizza som kan lages. Middager og desserter, ja alt som kan stekes i en ovn - kan lages. Planlegg godt, og få utnyttet ovnen godt og ha et godt måltid underveis og etterpå. Inviter naboer, venner og familie!!

Olivenbrød og grovbrød stekt i siliconform.

Nyttige og gode linker.....


Besøk disse nettstedene også:

www.sprossa.no  Nytting og god informasjon om baking i vedfyrte bakerovner. Til inspirasjon og glede!! Else Rønnevik er en ener innenfor bl.a. bakerovn-kunnskap.

www.cornells.no Trenger du melblandinger som smaker GODT..... Ikke hvetemel, gjær eller sukker i blandingen.

Italienske olivenoljer og balsamicoer


http://www.pasto.no/  Nyt gode olivenoljer og balsamicoer fra Italia. Karen Brit Valle importerer kvalitetsprodukter. Netthandel.

Diverse italienske produkter som kan kjøpes på www.pasto.no